Een rondreis door Thailand is één van de leukste en meest toegankelijke manieren om Zuidoost-Azië te ontdekken. Thailand kent een hoop leuke plaatsen en mooie stranden. Je kunt natuurlijk zoveel tijd uittrekken om dit land te ontdekken als je wilt. De meeste mensen kiezen voor een rondreis door Thailand van 2 of 4 weken.

Hieronder zie je een aanbevolen backpack route door Thailand voor 4 weken. Ga je 2 weken op vakantie naar Thailand? Streep dan ongeveer 4 plaatsen weg van onderstaande lijst, om elke plek op je gemak te kunnen bezoeken. Bekijk voor je reis wat de beste reistijd voor Thailand is!

BangkokChinatown Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en het startpunt van je reis. Deze stad is het zeker waard om in een paar dagen te ontdekken. Met de vele bezienswaardigheden in Bangkok hoef je je niet te vervelen. Na deze drukke stad is het tijd voor ontspanning, die je op Koh Samui kunt vinden!

Van Bangkok naar Koh Samui

Vanaf Bangkok kun je rechtstreeks naar Koh Samui vliegen. Voor ongeveer €150 vlieg je in een uur naar dit eiland. Het is ook mogelijk naar Surat Thani te vliegen; de kustplaats van waar je met de bus en ferry naar Koh Samui kunt gaan. Deze reis duurt ongeveer 3,5 uur en kost minder dan €50. Als laatste mogelijkheid kun je met de bus over land gaan, om vervolgens op de ferry te stappen. Dit is de goedkoopste mogelijkheid, maar duurt ook het langste; ongeveer 12 uur reizen voor €30.

Koh Samui

Koh Samui is een heerlijk eiland om een paar dagen te verblijven. Omdat Koh Samui het grootste eiland in de Zuid-oostelijke eilandengroep in Thailand is, kun je er genoeg doen. De perfecte manier om dit eiland te verkennen is per scooter, die je voor een kleine €5 per dag huurt!

Van Koh Samui naar Koh Tao

Het is erg gemakkelijk om van Koh Samui naar Koh Tao te komen. Deze eilanden liggen namelijk vlakbij elkaar. Voor ongeveer €15 vaar je in minder dan twee uur van Koh Samui naar Koh Tao.

Koh Tao

Koh Tao staat door haar heldere zee en mooie stranden bekend als een van de beste plaatsen om te duiken in Thailand. Dit eiland is een stuk kleiner dan Koh Samui, wat het erg gemoedelijk maakt. Ook dit eiland is perfect om per scooter te ontdekken.

Van Koh Tao naar Krabi

De snelste manier om vanaf Koh Tao naar Krabi te komen is met de ferry, bus en vliegtuig vanaf Surat Thani. De vlucht duurt vijf uur en kost ongeveer €50.

Krabirailay beach boot

In je zoektocht naar een vakantie in Thailand ben je vast foto’s tegengekomen van grote kalksteen rotsen in de zee. Grote kans dat deze foto’s in Krabi zijn genomen! Krabi is misschien wel één van de mooist gelegen gebieden in Thailand. Je kunt er zowel leuke dingen ondernemen, als heerlijk ontspannen op een van de nabij gelegen stranden zoals Railay Beach.

Van Krabi naar Koh Lanta

De beste manier om vanaf Krabi naar Koh Lanta te reizen, is per ferry. Deze mooie vaart duurt 2 uur en kost je ongeveer €12,50.

Koh Lanta

Koh Lanta is één van de mooiste eilanden van Thailand. Koh Lanta heeft lange en rustige stranden waar je gemakkelijk een paar dagen kan vertoeven. Dit eiland wordt minder bezocht dan het naastgelegen Koh Phi Phi. Perfect om een paar dagen lekker te relaxen!

Van Koh Lanta naar Koh Phi Phi

Om vanaf Koh Lanta naar Koh Phi Phi te komen, kun je de ferry vanaf de pier pakken. Deze ferry brengt je voor €15 – €20 in een uur naar de andere kant.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is druk, maar door haar hagelwitte stranden wel erg mooi! Het is leuk om hier 1 a 2 nachten te verblijven en een van de prachtige stranden te bezoeken. Ook voor een feestje kun je je hier helemaal uitleven.

Van Koh Phi Phi naar Phuket

Vanaf Koh Phi Phi pak je de ferry naar Phuket. Deze trip duurt 3,5 uur en kost, afhankelijk van de tijd, tussen de €10 en €20.

Phuket

Phuket is geen bestemming waar je lang wilt blijven. Phuket staat bekend om haar sekstoerisme en hordes toeristen die hier komen om te feesten. Hoewel het geen plek is waar je langer dan 2 nachten wilt blijven, is het wel een goede tussenstop voor je doorvliegt naar Chiang Mai.

Phuket naar Chiang Mai

De beste en goedkoopste manier om van Phuket naar Chiang Mai te komen, is met het vliegtuig. Met AirAsia vlieg je voor gemiddeld €30 in 2 uurtjes naar Chiang Mai.

Chiang Mai

Chiang Mai was vroeger de hoofdstad van Thailand. Deze grote stad wordt gezien als een van de leukste plekjes in het noorden van Thailand. Trek hier dus zeker een paar dagen voor uit. Heb je een paar dagen over? Sla dan ook zeker Pai niet over! Dit kleine stadje op ongeveer 4 uur rijden van Chiang Mai is prachtig gelegen in de bergen.

Van Chiang Mai naar Chiang Rai

De reis van Chiang Mai naar Chiang Rai is erg goedkoop! Met de Greenbus betaal je hier namelijk maar €6 voor. De rit duurt ongeveer 3,5 uur.

Bekijk tickets & tijden

Chiang Rai

Chiang Rai heeft op 1 witte tempel na weinig bezienswaardigheden. Breng hier dus niet teveel tijd door. Voor backpackers die na Thailand doorgaan naar Laos, is dit een goed vertrekpunt!

Thailand heeft nog meer te bieden dan bovengenoemde plekken. Heb je meer tijd in Thailand of wil je afwijken van dit reisschema? Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan Koh Phangan, Kanchanaburi, Khao Sok, Koh Lipe of Ayutthaya!