Het zuiden van Thailand is onder de meeste vakantiegangers populairder dan noord Thailand. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de meeste stranden van zich rond de zuidelijke eilanden van Thailand bevinden. Het noorden van Thailand staat meer bekend om cultuur en de leuke bezienswaardigheden. Lees hier alles over de leukste bestemmingen!

Waarvoor moet je naar Noord-Thailand?

Noord-Thailand is met haar groene gebieden, mooie valleien, jungles en bergen prachtig om te bezoeken. Ook proef je in het noorden meer van de echte cultuur van Thailand. Dit komt voornamelijk omdat het noorden minder bezocht wordt door het massatoerisme dan het zuiden. De lokale bevolking leeft hier rustiger, wat je vooral merkt in de manier waarop er vriendelijk met toeristen wordt omgegaan.

Het noorden van Thailand is een echte must voor reizigers die wat van het echte Thailand willen zien. Dit betekent niet alleen maar tempels bezoeken. In de bergen kun je namelijk genoeg activiteiten doen zoals zwemmen onder een waterval, raften en trektochten maken. De beste periode om naar dit deel van Thailand af te reizen is november t/m februari.

De 3 leukste bestemmingen in het noorden van Thailand

Voor zowel toffe activiteiten, tempels, lokale Muay-Thai wedstrijden en prachtige scooter tochten moet je de volgende plekken niet overslaan.

chiang mai grand canyon1. Chiang Mai

Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand en is de hoofdstad van het noorden. De stad heeft een relaxt centrum wat niet te vergelijken is met het ietwat chaotische Bangkok. Je vindt er marktjes, leuke bars en shows om te bezoeken in de avond. Buiten het centrum is er ook genoeg te doen. Trek een dagje uit voor de ‘Grand Canyon’, bezoek de oude stad Wiang Kum Kam en loop door de boeddhistische tempel Wat Phra Singh.

Backpackers tip: Ben je op zoek naar een gezellig hostel? Verblijf dan in Deejay Backpackers. Dit is een schoon hostel met zwembad en een ideale plaats om mensen te ontmoeten!

Bekijk dit hostel

2. Pai

Vraag mensen die een rondreis door Thailand hebben gedaan wat hun favoriete plekken waren en je hoort gegarandeerd Pai terugkomen. Dit plekje heeft een unieke relaxte sfeer waar alles er gemoedelijk aan toe gaat. Het wordt soms ook wel het ‘hippie-dorp’ van Thailand genoemd, omdat het gedoogbeleid hier soepeler is dan in de rest van het land.

Pai leent zich er bij uitstek voor om een scooter te huren. Het dorpje ligt middenin de bergen waardoor je prachtige routes hebt om te rijden. In en rondom Pai zijn watervallen om te bezoeken. Een van de meest bezochte hotspots is de Pai Canyon. Bezoek deze canyon vroeg in de ochtend of voor zonsondergang voor magische views!

Tip: Reis je vanuit Chiang Mai naar Pai of andersom? Rijd dan zeker één van de twee routes tussen deze plaatsen per scooter! Deze route staat bekend als de meest avontuurlijke en mooie route in Thailand. Huur je scooter bij AYA service in Pai of Chiang Mai en zij brengen dezelfde dag je bagage naar je plaats van bestemming.

3. Chiang Rai

Chiang Rai ligt in het meest Noordelijke puntje van Thailand. Deze plek staat voornamelijk bekend om een unieke tempel: de Wat Rong Khun. Deze tempel is ook meteen het hoogtepunt om overdag te bezoeken. Wil je iets in de avond doen? Bezoek dan de Clock Tower om! Elke avond is daar een lichtshow te zien om 7, 8 en 9 uur.

wat rong khun

Tip: bezoek de Wat Rong Khun vroeg in de ochtend. Hiermee vermijd je busladingen toeristen en kun je de mooiste foto’s maken!

Chiang Rai wordt vaak als laatste plek bezocht voordat reizigers doorgaan naar Laos. Benieuwd wat je daar gezien moet hebben? Bekijk dan de ideale reisroute door Laos.