Thailand is door de jaren heen een populaire vakantiebestemming geworden. En dat is niet zo gek, gezien al het moois wat dit land te bieden heeft. Naast een hoop cultuur heeft Thailand ook een aantal prachtige bounty-eilanden. Welke eilanden in Thailand moet je echt gezien hebben? We zetten ze voor je op een rijtje.

Koh Lanta

koh lanta vuurtoren

Koh Lanta is één van de minder druk bezochte eilanden in Thailand. Hier kan je dus echt nog idyllische kleine strandjes vinden die je soms helemaal voor jezelf hebt. Omdat het eiland nagenoeg verbonden wordt door aan één lange weg, is het perfect om te ontdekken per scooter. Scooter rijden op Koh Lanta is overigens goed te doen. De wegen zijn rustig en je raakt niet zo snel verdwaald. Een scooter huur je voor ongeveer vijf euro per dag!

Koh Lanta is een perfect eiland om een paar dagen te ontspannen en te genieten van de natuur. Deze natuur kan je vinden in het beschermde gebied in het meest zuidelijke puntje van het eiland. Hier vindt je het Mu Koh Lanta National ParkOm dit gebied te betreden betaal je 300 Baht.

Koh Phi Phi

De Phi Phi eilanden staan bekend om twee dingen: bounty-stranden en feestende toeristen. Omdat het eiland bekend staat om de party scene, kiezen sommige mensen ervoor om Koh Phi Phi tijdens een dagtour te bezoeken. Vanaf Krabi en alle omliggende eilanden vaar je in ongeveer 1-3 uur naar Koh Phi Phi toe. Wil je toch meer van dit eiland zien? Boek dan een hostel of hotel op het eiland. Zeker als backpacker kan je je hier een paar dagen (en nachten) goed vermaken!

Koh Tao

koh tao

Koh Tao staat ook wel bekend als de beste plek om te duiken in Thailand. Met tientallen duikscholen, de kans op het zien van walvishaaien en heldere zee mag dit met recht gezegd worden. Koh Tao is een van de kleinere eilanden in het Zuiden van Thailand. Dit geeft het eiland een gemoedelijke sfeer waar je heerlijk tot rust kan komen. Als je niet wilt duiken kan je ook dagen op het strand liggen met een fruit juice of Chang biertje in je hand.

Koh Samui

Koh Samui is een van de grootste eilanden in Thailand. Door deze omvang heeft het eiland dan ook veel te bieden. Zo kun je heerlijk naar het strand gaan, watervallen bezoeken en je laten verrassen door het Thaise nachtleven. In tegenstelling tot de andere eilanden in dit lijstje, heeft Koh Samui grote watervallen die pittig zijn om te beklimmen. Het uitzicht vanaf deze watervallen is prachtig, wat het dan ook zeker de moeite waard maakt.

Koh Lipe

Net als Koh Lanta is Koh Lipe nog niet ontdekt door het massatoerisme. Het eiland wordt voornamelijk bezocht door backpackers. Het uitblijven van het massatoerisme geeft het eiland een gemoedelijke sfeer. Koh Lipe is het meest zuidelijke eiland van Thailand. Hierdoor kun je bijvoorbeeld makkelijk de oversteek maken naar Langkawi (Maleisië). Ben je op zoek naar een prachtig eiland met witte stranden en een azuur blauwe zee? Boek dan maar alvast je boot naar Koh Lipe!

Thailand heeft genoeg te bieden als het op eilanden aankomt. Van dagen op het strand liggen en duiken tot feesten in de late uurtjes, je vindt het er allemaal. De Thaise eilanden zijn heerlijk om te bezoeken in de juiste periode van het jaar. Lees hier meer over de beste reistijd voor Thailand. Zo weet je zeker dat je je paraplu thuis kunt laten.

Categorieën: Thailand