Koh Tao is een klein eiland in het westen van Thailand. Dit eiland trekt een hoop toeristen aan door haar mooie stranden en heldere zee. Koh Tao wordt ook wel gezien als het beste eiland om te duiken en te snorkelen. Alleen dit al is een goede reden om Koh Tao te bezoeken tijdens je reis door Thailand!

De leukste dingen om te doen op Koh Tao

Koh Tao is een tropisch eiland wat tot de verbeelding spreekt: mooie stranden, relaxte mensen en genoeg plekken om een drankje te drinken. Dit zijn de leukste dingen om te doen.

1. Bezoek Haad Tien Beach

Dit strand wordt gezien als een van de mooiste stranden van Koh Tao. Het wordt ook wel Rocky Bay genoemd. Ga je snorkelen of duiken? Dan heb je zelfs kans om hier black-tip rifhaaien te zien! Het heldere water bij dit strand maakt het een ideale spot om te snorkelen!

2. Kajak rond de stranden

De meest gekozen manier om van strand A naar strand B te gaan, is te voet of met de scooter. Een originelere (en uitdagende) manier om verschillende stranden te ontdekken is per kajak. Je kunt op Koh Tao op verschillende plekken een kajak huren voor minder dan €10 per dag. Hier kun je je zeker een hele dag mee vermaken! Heb je zin in een uitdaging? Peddel dan het hele eiland rond, wat je ongeveer 8 uur kost.

3. Boek een duik- of snorkeltrip

koh tao snorkelen

Zoals gezegd is Koh Tao een van de beste plekken om te snorkelen en duiken in Thailand. De perfecte manier om hier gebruik van te maken is om met een tour naar de mooiste spots gebracht te worden. De meeste tours vertrekken vroeg in de ochtend. Op dit tijdstip is de zee vaak het rustigste. Heb je geen zin in een (soms) drukke tour? Huur dan met hetzelfde gemak een snorkel en flippers bij een van de strandtenten en trek er zelf op uit!

4. Geniet van een zonsondergang

Waar Haad Tien Beach gezien wordt als een van de mooiste stranden om overdag te bezoeken, wordt Sairee Beach gezien als het beste strand om zonsondergang te zien. De welbekende foto met de verticale palmboom bij een prachtige lucht die je vaak op Instagram en in tijdschriften ziet, vindt je op dit strand!

5. Beklim Koh Tao’s rotsen

Zowel voor ervaren als beginnende klimmers is het een leuke uitdaging om te gaan rotsklimmen op Koh Tao. Er zijn verschillende bedrijfjes op dit eiland die dit aanbieden. Een aanrader voor als je op zoek bent naar avontuur!

De beste hostels op Koh Tao

Waar backpackers zijn, zijn hostels. Koh Tao trekt een hoop backpackers aan, waardoor ook het aanbod aan hostels niet is achtergebleven. Dit zijn de beste hostels op Koh Tao.

1. The Dearly Koh Tao Hostel

The Dearly Koh Tao

The Dearly Koh Tao Hostel is een schoon, modern hostel met een fijn zwembad. Het hostel is van alle gemakken voorzien en ligt op ongeveer 5 minuten lopen af van het strand. Voor veel feest en vertier moet je hier niet zijn, de sfeer is hier rustig en gemoedelijk. Qua prijs ligt dit hostel iets boven het gemiddelde, maar hier zit wel ontbijt bij inbegrepen.

Prijs per bed: €16.09

Bekijk dit hostel

2. Koh Tao Central Hostel

Koh Tao Central Hostel

Het Koh Tao Central Hostel is een gezellig sociaal hostel waar je veel nieuwe mensen zal ontmoeten. In tegenstelling tot het hierboven genoemde hostel, kun je hier wel terecht voor een gezellige borrel en feestje. Het voordeel van dit hostel is dat het vrij centraal ligt, op 50 meter van het strand en 10 minuten van de pier. Dit scheelt je weer in kosten voor een taxi!

Prijs per bed: €8.55

Bekijk dit hostel

3. Taco Shack Hostel

Taco Shack Koh Tao

Het Taco Shack Hostel ligt aan Sairee Beach; het beste strand om de zonsondergang mee te maken. In de avond worden hier ook dagelijks feesten georganiseerd. Kortom; het is hier altijd gezellig. Ben je niet op zoek naar lawaai? Dan kun je hier misschien beter niet overnachten. Voor de backpacker die wel van een feestje houdt is het Taco Shack Hostel een goede keuze!

Prijs per bed: €10.59

Bekijk dit hostel