Koh Samui is een van de bekendste eilanden van Thailand. Het is het derde grootste eiland van Thailand. De laatste jaren is het eiland ‘overgenomen’ door vakantiegangers. Hierdoor is het toerisme flink ontwikkeld en is er genoeg te doen!

Wat zijn de leukste dingen om te doen op Koh Samui?

1. Chaweng Beach

Chaweng Beach is het populairste strand van Thailand. Dit heeft voornamelijk te maken met de goede bereikbaarheid, maar ook omdat het erg mooi is. Het nadeel hiervan is dat het er vrij druk is. Maar dit is geen reden om dit over te slaan! De heldere zee bij dit strand maakt het ook een goed punt om te snorkelen en duiken. Ook na zonsondergang is Chaweng Beach de moeite waard. Zodra het donker wordt kun je hier mooi de sterren bekijken onder het genot van een lekker drankje!

2. Nam Tok Na Muang Waterfall

De Nam Tok Na Muang Waterfall is de hoogste waterval op Koh Samui. Vooral tijdens en net na het regenseizoen is het hier erg mooi, omdat de omgeving dan helemaal groen gekleurd is.

3. Maenam Beach

In tegenstelling tot Chaweng Beach is dit strand een van de weinige stranden waar je nog een beetje privacy hebt. Het strand is qua omvang kleiner en wordt minder druk bezocht dan de grotere stranden. Vanaf Maenam Beach heb je een prachtig uitzicht op het nabij gelegen Koh Phangan.

4. Ang Thong National Marine Park

koh samui

Het Ang Thong National Marine Park is een eilandengroep van 42 eilanden, gelegen in de Golf van Thailand. De omgeving spreekt erg tot de tropische verbeelding als je aan Thailand denkt. Verwacht hier witte stranden, watervallen, groene jungles en mooie kalksteenbergen te zien. Op Koh Samui kun je op verschillende plekken dagtrips boeken naar dit park.

5. Secret Buddha Garden

Net als op de andere eilanden van Thailand is het op Koh Samui goed te doen om een scooter te rijden. Dit is de perfecte manier om het eiland op je eigen tempo te ontdekken. Een van de plekken in het binnenland van Koh Samui die op je to-do list moeten staan is Secret Buddha Garden. Je kunt deze plek zien als een grote jungle-achtige tuin waar je een grote verzameling Buddha’s ziet.

Wat zijn de beste hostels op Koh Samui?

Het toerisme op Koh Samui is flink ontwikkeld, waardoor er genoeg keuze is aan hostels. Dit zijn de gezelligste en best beoordeelde hostels op dit eiland.

Chill Inn Beach Cafe & Hostel

Chill Inn Koh Samui

Ben je op zoek naar een gezellig hostel waar een top sfeer hangt? Zoek dan niet verder! Chill Inn Beach Cafe & Hostel staat bekend als een sociaal hostel wat perfect is om nieuwe mensen te ontmoeten. Naast de goede sfeer is het hostel geliefd door de locatie aan het strand.

Prijs per bed: €10.72

Bekijk dit hostel

Samui Backpacker Hostel

Samui Backpackers hiostel Koh Samui

Zodra een hostel ‘Backpacker’ in haar naam heeft, kun je er vrijwel zeker van zijn dat dit een sociale plek is! Dat geldt ook voor Samui Backpacker Hostel. Dit hostel wordt hierom op Hostelworld beoordeeld met een 9.5! Het is gelegen in het Bangrak gebied, omgeven door een hoop bars en restaurants. Geef je liever niet teveel uit aan een slaapplek? Dan is dit hostel qua prijs ook een goede keuze.

Prijs per bed: €6.70

Bekijk dit hostel

Us Hostel

Us Koh Samui

Ben je op zoek naar een rustig en een comfortabel hostel? Dan is Us Hostel voor jou de place to be! Het is een gemoedelijk hostel waar je overdag heerlijk aan het zwembad kunt relaxen. Us Hostel ligt in een rustig straatje met een bakker waar je heerlijk kunt ontbijten op loopafstand.

Prijs per bed: €9.38

Bekijk dit hostel