Als je als solo-backpacker door Thailand gaat reizen, is een hostel de perfecte plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar ook als je met een groepje reist of kosten wilt besparen, is een hostel een goede keuze om te overnachten. Bangkok barst van de hostels. De meeste backpackers trekken naar een hostel op of rondom het welbekende Khao San Road. Maar wat zijn nou de gezelligste hostels in Bangkok? Je leest het hier!

Mad Monkey Hostel

Het Mad Monkey is een typisch voorbeeld van een gezellig hostel waar veel gefeest wordt. Het ligt op ongeveer 5 minuten lopen van Khao San Road. Mad Monkey is een goede plek om je reis te beginnen en nieuwe mensen te ontmoeten!

Gemiddelde prijs voor één bed: €12.92
Hostelworld beoordeling: 9.1
Grootste voordeel: Mad Monkey beschikt over een zwembad

Bekijk dit hostel

Here Hostel

Het Here Hostel ligt in het oude centrum van Bangkok, op ongeveer 5-10 minuten lopen van Khao San Road. Dit hostel staat er bekend om dat hier veel Nederlanders verblijven. Dus mocht je landgenoten willen opzoeken, dan is dit de juiste plek! Net als het Mad Monkey hostel heeft het Here Hostel een zwembad en heeft het een glijbaan in het hostel.

Gemiddelde prijs voor één bed: €14.69
Hostelworld beoordeling: 9.1
Grootste voordeel: Het Here Hostel is erg schoon

TIP: Ga je alleen op reis? Met de nieuwe Likeplan app vind je gemakkelijk ‘Travel buddies‘ om samen mee te reizen of kosten te delen.

Likeplan-app

NapPark Hostel

Het NapPark Hostel ligt aan het bruisende Khao San Road. Je rolt dus zo vanuit je bed het nachtleven in. Omdat dit hostel aan een drukke straat ligt, is het er niet voor 12 uur ’s nachts stil. Dit hostel is erg geliefd onder de solo-backpackers en een goede hotspot om mensen te ontmoeten!

Gemiddelde prijs voor één bed: €10.68
Hostelworld beoordeling: 9.2
Grootste voordeel: Het NapPark Hostel ligt centraal in Bangkok

Bekijk dit hostel

The Oasis Hostel

Net als het Mad Monkey Hostel, ligt The Oasis Hostel op ongeveer 5 minuten lopen van Khao San Road. Het hostel ligt in een afgelegen straatje, waardoor je hier ’s avonds geen last hebt van dronken, feestende toeristen. Dit hostel is vrij rustig in vergelijking met bovenstaande hostels. Toch is dit een goede plek om andere backpackers tegen te komen en wordt er ook zeker hier gefeest!

Gemiddelde prijs voor één bed: €7.12
Hostelworld beoordeling: 8.9
Grootste voordeel: Het hostel is goedkoper dan de meeste hostels in Bangkok

Bekijk dit hostel

Khaosan Green House Hotel

Hoewel deze locatie het label ‘hotel’ krijgt, kun je dit beter zien als het hostel. Net als in andere hostels kun je hier in slaapzalen overnachten. Het Khaosan Green House Hostel ligt naast Khao San Road. Dit hotel behoort tot een van de bekendere locaties in Bangkok en trekt het hele jaar door een hoop toeristen aan.

Gemiddelde prijs voor één bed: €8.54
Hostelworld beoordeling: 8.3
Grootste voordeel: Rustig hostel om te slapen na een lange vlucht

Bekijk dit hostel

Bangkok is voor veel reizigers die de eerste keer (alleen) in Azië reizen een goede plek om te wennen aan de hostels. Na Bangkok reizen de meeste mensen door naar het noorden of zuiden van Thailand. Benieuwd welke route je het beste kunt nemen om alles te zien? Bekijk dan de ideale route voor een rondreis door Thailand.

Categorieën: Thailand