Chiang Rai is een rustige stad in de gelijknamige provincie in het noorden van Thailand. Het is de ideale uitvalsbasis voor trektochten in de prachtige regio. Het diverse landschap, de vele bezienswaardigheden en een andere cultuur maakt Chiang Rai een bijzondere plek om te bezoeken!

Wat te doen in Chiang Rai?

De omgeving van Chiang Rai is de voornaamste reden dat reizigers deze stad bezoeken. Neem tijdens je bezoek aan Chiang Rai dan ook vooral de tijd om de schitterende omgeving te verkennen. Wandel door de jungle naar de Khun Korn waterval (met een val van 70 meter!) of bezoek de theeplantages van Mae Salong. Dit is een van de populairste plekken in Chiang Rai en het uitzicht vanaf de Mae Salong Mountains is werkelijk fantastisch. Een magische zonsopkomst bewonder je bovenop de berg Phu Chi Fah.

Benieuwd welke bezienswaardigheden je nog meer niet mag missen? De beste tips voor Chiang Rai lees je hier!

1. Bezoek de Wat Rong Khun

wat rong khun

Tijdens je bezoek aan Chiang Rai is de Wat Rong Khun, ook wel de White Temple genoemd, één van de hoogtepunten. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze tempel compleet wit. De tempel ligt in het zuiden van Chiang Rai en vanaf de stad in ongeveer een half uur te bereiken.

De White Temple van Chaing Rai heeft een unieke stijl en dat maakt deze tempel heel anders dan andere Boeddhistische tempels. De bouw van deze tempel is pas begonnen in 1997 en zal naar verwachting pas in 2070 af zijn. Zelfs wanneer je al vele tempels hebt gezien, is deze tempel erg indrukwekkend om te zien.

TIP: Bezoek in de Wat Rong Khun in de vroege ochtend of na 14.00u, om de massa toeristen te vermijden.

2. Bezoek de Gouden Driehoek

Chiang Rai is dé vertrekpunt voor de Gouden Driehoek. Bij de Gouden Driehoek grenzen Thailand, Myanmar en Laos elkaar. Voorheen stond dit ‘drielandenpunt’ bekend om de opiumteelt, maar dat is tegenwoordig steeds minder. Om een idee te krijgen wat er zich bij de Gouden Driehoek heeft afgespeeld, kun je een bezoekje brengen aan het House of Opium museum.

Wanneer je bij de Gouden Driehoek bent, is het ook aan te raden om een longtail boot te huren voor een boottocht over de Mekong Rivier.

TIP: Ga je alleen op reis? Met de nieuwe Likeplan app vind je gemakkelijk ‘Travel buddies‘ om samen mee te reizen of kosten te delen.

Likeplan-Nederlands

3. Ontspan in een hot spring

In de omgeving van Chiang Rai vind je meerdere hot spings. De temperatuur ligt in Chiang Rai in de winter een stuk lager dan de rest van Thailand, dus een bezoekje aan een van de hot spings is dan heerlijk warm! De dichtstbijzijnde hot spring vanaf Chiang Rai is de Pong Phrabat. Hiervoor kun je een dagtocht boeken. De Huay Mal Lium is nog in de natuurlijke staat en misschien wel de mooiste hot sping in Chiang Rai.

4. Loop rond over de Chiang Rai Night Bazar

Tijdens je verblijf in de stad mag je de Chiang Rai Night Bazar niet overslaan. Iedere avond van zonsondergang tot middernacht kun je in het stadscentrum over de Night Bazar wandelen. Je kunt er voor een paar euro heerlijk eten en het is de perfecte plek om authentieke souvenirs te scoren. De prijzen van de souvenirs liggen namelijk lager dan in andere steden van Thailand.

5. Bekijk een lichtshow bij de Clock Tower

In het centrum van Chiang Rai is de Clock Tower de belangrijkste toeristische bezienswaardigheid van de stad. Deze gouden toren dient ook als rotonde, wat het extra bijzonder maakt. Deze toren is ontworpen door dezelfde man die de Wat Rong Khun heeft ontworpen. Zodra de avond valt, wordt er bij de Clock Tower op het hele uur een spectaculaire licht- en geluidsshow gegeven. Dat mag je zeker niet missen wanneer je in Chiang Rai verblijft!

Vervolg je reis naar Laos

Chiang Rai wordt vaak als laatst bezocht in Thailand. Vanaf hier kun je namelijk gemakkelijk je reis vervolgen naar Laos. Je kunt met de bus naar Chiang Khong, waar je vervolgens met een slowboat in twee dagen over de Mekong naar Laos (Huay Xai) vaart, een unieke ervaring!