Ben je wel eens in Bangkok geweest? Grote kans dat je het dan geweldig óf helemaal niks vindt. ‘Bangkok: hate it or love it’ wordt er vaak gezegd. Waarom? Deze metropool met acht miljoen inwoners kan op sommige mensen overweldigend overkomen. Net als New York slaapt deze stad nooit. Dag en nacht kun je hier van alles eten en bezoeken. Maar welke dingen zijn nou echt de moeite waard? Je leest het hier.

Wat te doen in Bangkok?

1. Fietstocht in Bangkok

Een fietstocht in Bangkok is één van de leukste manieren om deze stad te ontdekken. Als Nederlanders zijn we niet anders gewend om bijna elke dag te fietsen. Niet gek dus dat de meest bekende fietstocht in Bangkok is opgericht door een Nederlander: Co van Kessel. Met de meest gekozen tocht fiets je in drie uur door Bangkok heen. Dit kost je ongeveer 25 euro. Dit is een must als je in Bangkok bent! Kijk op de website van Co van Kessel voor de verschillende fietstochten die ze aanbieden.

PRO TIP
Reserveer je fietstocht door Bangkok van tevoren. Door de populariteit kan het soms erg vol zitten.

2. Wat Pho

Voor je de eerste keer naar Thailand gaat, zal je vast gelezen hebben dat je een hoop tempels tegen zal komen. De grootste en oudste tempel in Bangkok is de Wat Pho. Deze tempel zie je vaak op foto’s en is te herkennen aan de enorme boeddha (46 meter lang en 15 meter hoog) die voor de tempel ligt. Op het tempelcomplex vindt je meer dan 1000 boeddha beelden. Hoewel het complex reusachtig is en het hierdoor ook drukbezocht is, straalt de tempel een hoop rust uit.

PRO TIP
Bezoek de tempel rond acht uur in de ochtend om massa’s toeristen te vermijden.

3. Khao San Road / Rambuttri Road

Khao San Road is dé backpacker hotspot van Bangkok. Deze straat staat vol met bars, streetfood kraampjes, hostels en vooral heel veel gezellige mensen! Of je nou wel of niet van drukte houdt, Khao San Road moet je gezien hebben als je naar Bangkok gaat. In het verlengde van Khao San Road ligt Rambuttri Road. Je kunt deze straat zien als de rustige variant van Khao San Road. Aan Rambuttri Road liggen een hoop restaurantjes met heerlijke streetfood. Eet hier ’s avonds rustig een hapje voor je de drukte in duikt!

PRO TIP Ben je op zoek naar een schone, betaalbare slaapplek mét zwembad in de buurt van deze hotspots? Dan is Rambuttri Village Plaza een goede optie!

Bekijk dit hotel

4. Floating Market

Zoals de naam zegt is dit letterlijk een drijvende markt. Bangkok kent meerdere floating markets. De Damnoen Saduak Floating Market is veruit de bekendste en meest bezochte markt. Hoewel deze markt nu meer op toeristen gericht is, zijn hier nog genoeg locals te vinden die producten (ver)kopen. Je zal je verbazen wat er allemaal op het water gebeurd. Kijk niet raar op als je een kleine cayman ziet. Deze kleine krokodillen zwemmen soms vrolijk tussen de bootjes door.

PRO TIP
Bezoek de markt vroeg om massa’s toeristen te vermijden.

5. ChinatownChinatown Bangkok

Elke grote hoofdstad heeft een Chinatown, zo ook Bangkok. Toch is Chinatown in Bangkok anders dan in andere steden. Bereid je voor op kleurrijke chaos en ‘aparte’ gerechtjes. Altijd al eens gefrituurde krekels of levende kikkers willen proeven? Dan is dit voor jou de place to be! Ook als je hier minder benieuwd naar bent is het erg leuk om hier eens rond te lopen. Pak een Tuk Tuk naar Chinatown of stap even van je fiets tijdens de hiervoor genoemde fietstour.

PRO TIP
Ga voor een prachtige panorama view naar het Grand China Princess hotel. Vanuit de Sky View heb je een mooi uitzicht over Chinatown.

6. Airplane Graveyard

airplane-graveyard-bangkok

De Airplane Graveyard in Bangkok is een van de minst bezochte attracties in Bangkok. Dit komt niet omdat het niet leuk is, maar omdat veel mensen niet weten dat het er is. Zo’n 15 minuten rijden vanaf het centrum van Bangkok, kun je deze vliegtuigen vinden. De vliegtuigen zijn gelukkig niet neergestort, maar ooit opgekocht door een rijke zakenman. Deze zakenman stripte de vliegtuigen van top tot teen, op zoek naar bruikbare onderdelen. De wrakstukken zijn blijven liggen, waardoor je deze nog steeds kunt bezoeken.

Bij aankomst op het terrein zul je ‘verwelkomd’ worden door een familie die op het terrein woont. Om het terrein op te kunnen moet je ongeveer 200 Baht per persoon betalen. Dit is het geld zeker waard, voor de aparte ervaring die je krijgt. Wil je iets aparts doen in Bangkok? Neem hier dan zeker even een kijkje! Zelfs de meeste taxichauffeurs zullen dit niet kennen. Laat dus van tevoren op Maps.me zien waar het is.

PRO TIP
Eenmaal op het terrein zullen de kinderen van de familie vragen of ze je een ‘tour’ mogen geven. Dit stelt echter niet zoveel voor en als je betaalt blijven er meerdere komen. Het is dus handiger om dit niet te doen.

7. Lebua State Tower

Als je ooit de film ‘The Hangover’ hebt gezien, zal je dit hotel misschien wel herkennen! Hier werd namelijk de helikopterscène vanaf de rooftop bar opgenomen. Niet zo gek dat deze locatie gekozen werd als filmset. Het uitzicht vanaf deze bar is namelijk adembenemend. Omdat de bar zo populair is, betaal je voor een drankje gemiddeld 12 euro. Voor dit geld kun je ruim met z’n tweeën uit eten in Bangkok. Hou hier dus rekening mee.

PRO TIP
Het Lebua State Tower hotel hanteert een dresscode voor de rooftopbar. Hou er dus rekening mee om netjes gekleed te gaan en geen open schoenen te dragen. Voor mannen betekent netjes doorgaans een lange broek, overhemd en dichte schoenen. Vrouwen kunnen ook een jurk of rok dragen, zolang dit niet te uitdagend is.

8. MBK Shopping Mall

MBK is in Bangkok een begrip. Elke taxi- of Tuk Tuk chauffeur zal dit dan ook kennen. Met meer dan 2000 winkeltjes is MBK het grootste winkelcentrum van Bangkok. Je kunt hier letterlijk alles vinden, van (neppe) merkkleding tot een geheel interieur voor je huis. Door de chaos die (vooral op de gadget-afdeling) hangt, is dit een hele ervaring. Leuk om mee te pakken als je in Bangkok bent! Hou je meer van luxe? Breng dan een bezoek aan het Siam Paragon winkelcentrum. Hier zal je voornamelijk luxe merken vinden, zoals Louis Vuitton.

PRO TIP
Ben je in de MBK en heb je honger? Laat je dan niet verleiden door de McDonald’s en Burger King, maar ga naar de 6e verdieping toe. Hier vind je een allerlei kraampjes met heerlijk Aziatisch eten, voor een fractie van de prijs van een Big Mac!

9. Lumphini Park

In Bangkok is het eigenlijk altijd wel druk. Wil je een rustige plek opzoeken? Trek dan uit naar Lumphini Park. In dit park kun je rustig een rondje lopen, op het gras liggen en een bootje huren om over het meer te varen wat in het park ligt.

PRO TIP Wil je iets actiefs doen, dan heeft Lumphini Park een outdoor sportschool! Hier train je echt tussen de fanatieke locals met old-school apparatuur!

Eerste keer naar Bangkok?

Bangkok heeft voor iedereen wat te bieden en is zeker leuk voor een paar dagen. Zowel als familie als Backpacker kun je hier leuke dingen doen. Ga je voor de eerste keer naar Bangkok? Dan kan het handig zijn om op een aantal dingen te letten. Lees hier reistips voor als je de eerste keer naar Thailand gaat.