Zie je de laatste tijd ook zoveel reisadvertenties voor Thailand? Waar het vroeger nog exclusief was om naar Azië te vliegen, worden de tickets steeds beter betaalbaar. Dat is een positieve ontwikkeling, want Thailand is prachtig!

Reis direct naar:

 • Reizen door Thailand
 • Kosten reizen in Thailand
 • Visum Thailand
 • Inentingen Thailand
 • Reizen door Thailand

  Bangkok ligt centraal in Thailand. Dit is dus een ideaal vertrekpunt om vanaf hier naar het noorden te gaan, óf richting het zuiden om een van de mooie eilanden in Thailand te bezoeken.  Wil je alle plekken zien en hier alle leuke bezienswaardigheden kunnen zien? Trek hier dan ongeveer vier weken voor uit.

  Voor je naar Thailand gaat, is het handig om je route te plannen. Het land is 1.650 kilometer lang van Noord-Thailand naar Zuid en is 12 keer groter dan Nederland! Als je je rondreis door Thailand zo goed mogelijk wil besteden, is het dus handig om van tevoren een globale route in gedachten te hebben. Lees meer over de ideale route tijdens je rondreis door Thailand.

  De beste reistijd voor Thailand

  Hou jij niet van regen en wil je zeker zijn van lekker weer tijdens je reis? Lees dan meer over de beste reistijd voor Thailand!

  Wat kost reizen in Thailand?thaise baht

  Wat is de reden dat jij naar Thailand gaat? De kosten in dit land kan misschien één reden zijn. De kosten van het reizen door Thailand zijn namelijk een stuk lager dan een gemiddelde Europese vakantiebestemming. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wil en zijn er ook hotelkamers te krijgen van honderden euro’s per nacht. Hieronder vind je een overzicht van 5 kostenposten in Thailand:

  Hotelkamer voor 2 personen: €10-20 euro voor een basic kamer
  Één bed in een hostel: €7-15 per nacht
  Een ritje met een taxi: €2-5 voor 15 minuten rijden
  Één biertje in de supermarkt: €1,25
  Één portie avondeten: €2-6 per maaltijd

  Munteenheid van Thailand

  In Thailand betaalt men met de Baht (฿) en wordt vaak aangegeven met THB. De wisselkoers van de Euro naar de Baht is in september 2018: €1 = 37,97 THB. Grofweg kun je dus zeggen dat je de prijzen in Thailand door vier kunt delen om het bedrag in euro’s te hebben.

  Visum Thailand

  paspoort hand

  Of je een visum nodig hebt voor Thailand, is afhankelijk van hoe lang je in het land wilt blijven. Als je Thailand binnenkomt krijg je een visumvrije entree van 30 dagen. Wil je langer dan 30 dagen in Thailand blijven, dan dien je een visum aan te vragen. Er zijn twee soorten toeristenvisa te te verkrijgen. Met een Single Entry visum kun je één keer het land binnenkomen voor 60 dagen. Met een Multiple Entry visum kun je drie keer het land binnenkomen, voor 60 aaneengesloten dagen. Heb je een 30 dagen visum en wil je tóch langer blijven? Geen probleem! Dit kun je lokaal in Thailand verlengen.

  Wat kost een visum voor Thailand?

  • Single Entry visum Thailand €30
  • Multiple Entry visum Thailand €60
  • Visum verlengen Thailand €50

  Veel mensen vragen zich af of ze een bewijs van vertrek nodig hebben voor een visumvrije entree. Zeker voor backpackers kan dit soms een probleem zijn, omdat ze nog niet weten hoe lang ze in een land blijven. De Thaise wet zegt dat enkel een uitgaand vliegticket voldoet als bewijs. De praktijk wijst echter uit dat ze hier doorgaans niet naar vragen. Wees wel voorbereid op dit soort vragen bij de grens en heb een duidelijk verhaal in je hoofd over wat je in Thailand komt doen. Mocht je hier toch niet rustig over zijn, boek dan een goedkoop ticket óf hotelovernachting in een ander land als bewijs.

  Inentingen Thailand

  De GGD adviseert om twee verschillende inentingen te nemen voor je naar Thailand gaat. Het gaat hierbij om DTP en Hepatitis A. DTP staat voor Difterie, Tetanus en Polio. Deze ziekten kennen we niet echt meer in Nederland, maar in Thailand is het nog mogelijk om dit op te lopen. Hepatitis A wordt ook wel geelzucht genoemd. Dit is een ontsteking van de lever, wat veroorzaakt wordt door een virus. De Hepatitis A inentingen bestaan uit twee prikken. De eerste prik beschermt je voor één jaar en de tweede prik voor ruim 30 jaar.

  Travelparts score Thailand

  Thailand heeft voor een ieder wat wils en dat maakt dit land zo divers en toegankelijk. Voor de backpacker zijn er nog steeds minder toeristische plekjes om te bezoeken. Daar tegenover is het voor gezinnen een ideale bestemming om buiten Europa naartoe te reizen. Al met al geven wij Thailand 8 van de 10 sterren als bestemming in Zuidoost-Azië!