Vientiane is de hoofdstad van Laos. Anders dan andere hoofdsteden, staat Vientiane niet bekend als een ‘drukke’ hoofdstad die bol staat van activiteiten en bezienswaardigheden. Ter vergelijk: in Vientiane wonen zo’n 250.000 mensen en in Bangkok zo’n 8.3 miljoen! Toch slaan de meeste reizigers deze plek niet over tijdens hun rondreis door Laos.

De 5 leukste dingen om te doen in Vientiane

1. Bezoek de Patuxai

De bekendste bezienswaardigheid in Vientiane is de Patuxai. Dit bolwerk is geïnspireerd door de Arc de Triomphe in Parijs en het heeft hier dan ook duidelijk wat van weg. Dit monument ligt in het Patuxai Park; een plek waar veel locals in hun vrije tijd komen om te ontspannen.

2. Bekijk de Wat Si Saket tempel

Tijdens je reis door Azië kom je een hoop tempels tegen. In Vientiane zijn er dan ook meerdere te vinden, waarvan de Wat Si Saket de belangrijkste is. De goed onderhouden tempel is nog geheel intact en wordt gezien als een van de mooiste tempels van Vientiane. In de tempel staan bijna 7.000 Buddha’s, wat het indrukkend maakt om te zien!

3. Bezoek het COPE Visitor Centre

COPE is een organisatie voor slachtoffers van clusterbommen in Laos. Wat veel mensen niet weten is dat er nog wekelijks mensen sterven als gevolg van niet ontplofte bommen, welke dateren van de periode van de Vietnamoorlog. Tijdens een bezoek aan dit Visitor Centre krijg je een goed beeld van deze heftige periode en welke gevolgen dit nog heeft voor de lokale bevolking.

4. Pha That Luang

De Pha That Luang is een gouden complex wat tevens een nationaal symbool van Laos is. Het is een opvallende verschijning, wat qua indruk een beetje doet denken aan de verschijning van de Wat Rong Khun in Chiang Rai. De Pha That Luang is het heiligste monument in Laos en zeker de moeite waard om te bezoeken.

5. Buddha Park

Op zo’n 25 kilometer buiten Vientiane ligt het Buddha Park. De naam verklapt het al; hier vind je een groot park gevuld met Buddha’s. In dit park vind je meer dan 200 religieuze beelden die door hun details indrukwekkend zijn om te zien. Breng je een bezoek aan dit park, klim dan zeker omhoog in de tempel van het park om een mooi uitzicht te hebben over het Buddha Park.

De beste hostels in Vientiane

Vientiane wordt minder druk bezocht dan andere steden in Laos. Hierdoor vind je er helaas ook minder hostels. Dit zijn de beste hostels in Vientiane:

Dream Home Hostel

Dream Home Vientiane

Dit hostel ligt in het hart van de hoofdstad. In de omgeving van dit hostel vind je een hoop marktjes en eetkraampjes waar je heerlijk lokaal eten kunt proberen. Het hostel wordt aangeprezen door de goede hygiëne en het vriendelijke personeel.

Prijs per bed: €4.83

Bekijk dit hostel

Barn 1920s Hostel

Barn 1920 Vientiane

Het Barn 1920s Hostel ligt niet ver van het Dream Home Hostel vandaan en ligt dus ook vrij centraal. Zoals de naam al blootgeeft is het hostel geïnspireerd door de bouw en architectuur uit het jaar 1920. Backpackers die hier verblijven loven dit hostel om de hygiëne en de comfortabele bedden.

Prijs per bed: €8.18

Bekijk dit hostel

Sailomyen Hostel

Sailomyen Vientiane

Het Sailomyen Hostel was eerder een guesthouse en heeft recentelijk (2018) een grote renovatie ondergaan. Dit maakt het meteen het meest moderne hostel van Vientiane! Het ziet er fris en hip uit van binnen. De kamers zijn schoon en zien er mooi uit, wat dit hostel zeker een aanrader maakt!

Prijs per bed: €8.79

Bekijk dit hostel