Vang Vieng: de meest bekende stad onder backpackers! Waarom? Door het ‘tuben’ wat je hier kunt doen. Dit is uiteraard niet het enige waarom je Vang Vieng niet moet overslaan tijdens je rondreis door Laos.

De 5 leukste dingen om te doen in Vang Vieng

1. Drijf de rivier over in je tube

Tuben is voor backpackers de populairste activiteit in Vang Vieng en misschien wel in heel Laos. Simpel gezegd betekent tuben het drijven in een grote ronde zwemband over de rivier met een drankje in je hand. Langs de rivier liggen verschillende bars waar het overal een groot feest is. Niet zo gek dus dat dit een hoop gezellige feestende mensen van over de hele wereld aantrekt.

De laatste jaren zijn er een hoop bars langs de rivier gesloten omdat er in het verleden dronken toeristen zijn verdronken in de rivier. Hierdoor heeft het tuben een slecht imago gekregen. Zoals alles wat je doet ben je tijdens het tuben in Vang Vieng geheel verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Zolang je niet in je eentje de rivier opgaat, voor het donker uit het water bent en je je ten alle tijde beseft wat er om je heen gebeurd kun je in 2019 gewoon nog veilig en gezellig de rivier opgaan!

2. Neem een duik in de Blue Lagoon

Wil je toch van koel water genieten maar wil je iets meer rust dan tijdens het tuben? Dan is een bezoek aan de Blue Lagoon wat voor jou! Het water bij deze lagoon heeft een prachtige blauwe kleur en is heerlijk verfrissend. Naast de Blue Lagoon ligt de Blue Lagoon Cave. Dit is een grote grot met een pittige klim. Zeker leuk om samen te combineren tijdens een dagje in Vang Vieng!

3. Maak een ballonvaart

Waarschijnlijk heeft iedereen het maken van een ballonvaart wel op zijn of haar bucketlist staan. Voor ongeveer 80 dollar per persoon kun je in Vang Vieng een prachtige ballonvaart maken. Wilde jij dit ook altijd al doen maar vind je het te duur in Nederland? Dan is dit tijdens een bezoek aan Vang Vieng je kans!

4. Bezoek een grot

Vang Vieng heeft in het prachtige landschap verschillende grotten liggen. De Poukham Cave en Tham Hoy Cave zijn de twee meest bekende grotten. Voor een paar euro kun je hier vanuit het centrum van Vang Vieng naartoe worden gebracht en voor hetzelfde bedrag kun je deze grotten betreden.

5. Beklim rotsen in Vang Vieng

Waar je tijdens een bezoek aan de grotten door het gebergte heen gaat, kun je tijdens een tour rotsklimmen over dit gesteente heen. Een gave activiteit als je wel van een beetje actie houdt! Een voorbeeld van een goede klimschool waar je een van deze tours kan boeken is Adam’s Climbing School.

De beste hostels in Vang Vieng

Vang Vieng is niet groot maar staat wel vol met gezellige hostels. Dit zijn de beste en gezelligste hostels in Vang Vieng:

Nana Backpackers Hostel

Nana Vang Vieng

In het hart van het centrum van Vang Vieng ligt het Nana Backpackers Hostel. Dit hostel is van alle gemakken voorzien. Het heeft een zwembad, kleine sportschool en een bar. Daarnaast is dit hostel een ultieme plek om gezellige mensen te ontmoeten. Voor de backpacker is dit het ideale hostel!

Prijs per bed: €5.57

Bekijk dit hostel

Vang Vieng Rock Backpackers Hostel

Rock Vang Vieng

Het Vang Vieng Rock Backpackers Hostel staat bekend als een gezellig en sociaal hostel. Ook zijn de bezoekers van dit hostel erg te spreken over het vriendelijke personeel. De bedden en voorzieningen zijn ‘basic’, maar helemaal prima voor een goed verblijf in Vang Vieng!

Prijs per bed: €4.75

Bekijk dit hostel

Real Backpackers Hostel Vang Vieng

Real BP Vang Vieng

Met een pooltafel en zwembad heb je al snel een gezellige sociale plaats als hostel. Het Real Backpackers Hostel beschikt over beiden! Een ander voordeel van dit hostel is dat je hier heerlijk kunt eten, wat handig kan zijn als bodem voor je met je zwembad over de rivier gaat drijven!

Prijs per bed: €6.00

Bekijk dit hostel