Thakhek behoort niet tot de grootste hotspots van Laos. Ga je een rondreis door Laos maken? Dan is de kans groot dat je deze plek wel passeert. Lees hier alles wat je moet weten over Thakhek.

Wat te doen in Thakhek?

Het leuke aan Thakhek is dat er een mooie variatie aan activiteiten is die je in deze stad kunt doen. Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Thakhek:

1. Rijd rond in de Thakhek Loop

De Thakhek Loop is een toffe 450 km lange route langs de prachtige landschappen van Laos. De route begint en eindigt in Thakhek. Tijdens de route rijd je door de bergen, kom je langs watervallen en kun je grotten bezoeken. Dit is met stipt dé to-do in Thakhek! Huur een scooter, laat je informeren over de beste route en trek erop uit!

2. Vaar door de Konglor Grot

Tijdens de rit van de Thakhek Loop kom je langs de Konglor Grot. Rijd hier zeker niet voorbij, want deze grot is het hoogtepunt van dit gebied en misschien wel van de hele route. Je verkent deze 7 kilometer lange grot per boot. Aan het eind van de vaart stap je van de boot af en kun je nog een stuk door de grot wandelen. Wanneer je uit de grot loopt stap je in een natuurlijke groene vallei, waarna je de route van de Thakhek loop kunt hervatten.

3. Bezoek de Wat Pha That Sikhotabong

In Thakhek ligt een van de heiligste pelgrimsoorden van Laos; de Wat Pha That Sikhotabong. De makkelijkere naam voor deze tempel is de Muang Kao. Deze tempel ligt op een prachtige plaats en is daarom bijzonder te noemen. Bezoek je Thakhek in de maand juli? Dan heb je geluk! In deze maand wordt de ‘bun’ gevierd, wat het beste omschreven kan worden als carnaval.

4. Loop rond in Thakhek stad

De oude stad van Thakhek ligt aan de Mekong rivier, waar je misschien al met de slowboat van Thailand naar Laos over hebt gevaren. Vanuit de stad heb je een mooi uitzicht over de rivier en Thailand, wat aan de overkant van de rivier ligt. Bezoek Thakhek stad met een tuktuk vanuit Thakhek of maak hier een stop tijdens de Thakhek Loop.

5. Zwem in de Fallan Rivier

Na een lange rit op een warme dag kun je heerlijk afkoelen in de Fallan Rivier. Deze stromende rivier is de perfecte plek om een frisse duik te nemen. Zwembroek aan en gaan!

Heb je nog geen idee waar je na Thakhek heen moet gaan? Bekijk dan alle tips voor de beste reisroute door Laos!