Laos is een lang uitgestrekt land, wat de afstand van plek naar plek soms lang maakt. Savannakhet is één van de plekken waar je tijdens je rondreis door Laos mogelijk langskomt. Hoewel Savannakhet de tweede grootste stad is in Laos, is het er een stuk rustiger dan de grote broer Luang Prabang.

Wat te doen in Savannakhet?

De meeste toeristen in Laos slaan Savannakhet over, omdat het niet bol staat van de bezienswaardigheden. Verblijf je er toch een dag of meer? Dan zijn dit de leukste dingen om te doen in Savannakhet:

1. Bezoek het Savannakhet museum

Ben je geïnteresseerd in een stukje geschiedenis en cultuur? Dan is het Savannakhet museum een leuk uitstapje voor jou. In dit museum kun je meer leren over de geschiedenis van de stad.

2. Proef van lokale dranken

Langs de Mekong rivier in Savannakhet liggen een aantal bars. De bars hier staan bekend om hun variëteit aan lokale en geïmporteerde dranken. Denk hierbij aan het populaire ‘Beer Lao’ uit Laos. Ben je op zoek naar iets sterkers? Proef dan eens van ‘Lao Lao’. Proost!

TIP: Ga je alleen op reis? Met de nieuwe Likeplan app vind je gemakkelijk ‘Travel buddies‘ om samen mee te reizen of kosten te delen.

Likeplan-Nederlands

3. Verken de That Ing Hang Stupa

De That Ing Hang Stupa is een indrukwekkend gebouw van negen meter hoog. Volgens een eeuwenoud verhaal ligt hier een deel van Buddha’s ruggengraat. In veel gebouwen in Savannakhet zie je de Franse invloeden terugkomen, net als bij dit monument.

Savannakhet is niet erg om over te slaan als je hier niet langskomt. Maar welke plekken zijn wel echt de moeite waard om te bezoeken? Lees er alles over op de pagina rondreis door Laos!