Pakse is misschien niet de meest populaire stad van Laos. Toch wordt deze stad door veel reizigers niet overgeslagen, door haar gunstige ligging. Het is namelijk een perfecte uitvalsbasis voor je bijvoorbeeld doorreist naar de 4000 Islands, of een van de omliggende landen in Zuidoost-Azië.

Wat te doen in Pakse?

Kom je langs Pakse op je weg naar Thailand, Cambodja of het zuiden van Laos? Dan zijn dit de 3 leukste dingen om hier te doen!

1. Bezoek het Bolaven Plateau

Op ongeveer 30 kilometer van Pakse ligt het Bolaven Plateau. Dit wordt gezien als de leukste bezienswaardigheid in dit gebied. Je vindt hier een prachtig natuurgebied met watervallen, waaronder de hoogste waterval van Laos: de Taat Fang. Met een hoogte van 120 meter is dit best indrukwekkend om te zien! Let op: bezoek dit gebied bij voorkeur vlak na het regenseizoen om de mooiste natuur te zien!

2. Loop rond in het Champasak Historical Heritage Museum

Het Champasak Historical Heritage Museum is leuk om te bezoeken als je meer wilt leren over de geschiedenis van Pakse. Het museum neemt je met haar drie verdiepingen mee in een reis langs verschillende aspecten van de geschiedenis van Pakse. Heb je wat tijd over in Pakse, dan is een bezoekje aan dit museum de moeite waard.

3. Laat je verbazen door de Wat Luang tempel

Ben je al vaker in Zuidoost-Azië geweest? Grote kans dat je dan al heel wat tempels hebt bezocht. Desondanks is de Wat Luang tempel in Laos zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze kleurrijke tempel is prachtig opgemaakt met mooi versierde pilaren en handgeverfde decoraties.

Wat zijn de beste hostels in Pakse?

Het aanbod van hostels is niet zo breed als in Luang Prabang. Ben je benieuwd in welke hostels je hier het beste kunt verblijven? Wij zochten het uit:

Sanga Hostel

Op iets meer dan twee kilometer van het stadscentrum ligt het Sanga Hostel. Na een lange dag reizen hoef je dit hostel niet meer te verlaten, want het beschikt over een restaurant en bar. Door reizigers is dit hostel geliefd vanwege het vriendelijke personeel en de hygiëne. Het hostel is eind 2018 geopend en is dus nog erg nieuw!

Prijs per bed: €7.08

Wopakok Hotel

Hoewel deze accommodatie het label ‘hotel’ krijgt, zijn hier ook slaapzalen beschikbaar. Het hotel ligt in een rustig gebied, naast de Mekong Rivier. Ben je op zoek naar een rustig verblijf met een ‘familiegevoel’? Dan is het Wopakok Hotel een goede plek om te overnachten!

Prijs per bed: €6.20

Pakse Riverside Bed and Breakfast

Door de beperkte keuze aan hostels in Pakse, kan het zijn dat bovenstaande hostels al snel vol zitten. Het Pakse Riverside Bed and Breakfast hostel heeft voor veel reizigers door het gebrek aan faciliteiten niet de voorkeur. Toch is het een prima hostel om te overnachten voor een kort verblijf in Pakse.

Prijs per bed: €6.00