Luang Prabang is een van de grootste steden in Laos. Veel mensen zien deze stad ook als het hoogtepunt van dit land. Dit heeft er onder andere mee te maken dat er een hoop leuke dingen te doen en zien zijn hier!

Wat zijn de leukste dingen om te doen in Luang Prabang?

1. Zwemmen in de Kuang Si Waterval

Kuang Si Waterval

Deze waterval is misschien wel een van de meest iconische bezienswaardigheden tijdens je rondreis door Laos. Het kristalheldere water is omringd door groene natuur kenmerkt deze prachtige waterval. De waterval ligt ongeveer op een uur rijden van Luang Prabang. Omdat dit de hotspot is van Luang Prabang, kan het hier erg druk zijn. Zorg dat je deze waterval aan het begin of eind van de dag bezoekt om de grootste horde toeristen te vermijden.

Wil je geld besparen op het vervoer naar deze waterval? Regel dan samen met andere reizigers een taxi, vanaf de markt in het centrum in Luang Prabang. Voor ongeveer €5 per persoon brengt een van de chauffeurs jullie naar de Kuang Si waterval!

2. Bekijk de Tak Bat

De Tak Bat is een van de meest bekende gebeurtenissen in Luang Prabang. De Tak Bat kan gezien worden als een ‘parade’ van monniken die elke ochtend bij zonsopkomst door de straten lopen. Tijdens deze tocht leggen gelovigen rijstballen in de mandjes van de monniken, waarmee zij respect tonen. Deze gebeurtenis is indrukwekkend en zeker de moeite waard om vroeg voor op te staan!

TIP: Ga je alleen op reis? Met de nieuwe Likeplan app vind je gemakkelijk ‘Travel buddies‘ om samen mee te reizen of kosten te delen.

Likeplan-Nederlands

3. Bezoek de Pak Ou Caves

De Pak Ou Caves liggen op ongeveer een half uur varen vanaf de pier in Luang Prabang. Dit is dezelfde pier waar je bent aangekomen bij je aankomst in Luang Prabang met de slowboat. De Pak Ou Caves zijn de moeite waard om te zien door de duizenden boeddhabeelden die in de grot te zien zijn. Je kunt deze grotten ook bezoeken in combinatie met een tocht over de Mekong rivier.

4. Lopen over de Bamboo Bridge

Het centrum van Luang Prabang ligt tussen de Mekong en Nam Khan rivier in. Deze laatste rivier kun je tijdens het droge seizoen via de Bamboo Bridge oversteken. Tijdens het regenseizoen wordt de brug weer afgebroken. Bezoek je Luang Prabang in het droge seizoen, dan is het zeker leuk om deze brug over te steken. Voor omgerekend €0.05 mag je naar de overkant lopen en heb je een leuk uitzicht over de rivier.

5. Bowlen in Luang Prabang

Het klinkt misschien raar, maar bowlen is een fenomeen onder de backpackers in Luang Prabang. Omdat de bars in deze stad van allemaal rond 12 uur ‘s nachts sluiten, zoeken reizigers hun vertier ergens anders. Hier hebben de locals slim op ingespeeld: bowlingbanen! Voor minder dan €10 per persoon kun je onder het genot van een lokale fles whisky een uur bowlen. Een leuke tip voor als je in Luang Prabang bent!

Wat zijn de beste hostels in Luang Prabang?

Tijdens je verblijf in Luang Prabang heb je door het continu ontwikkelende toerisme geen gebrek aan onderkomens. Dit zijn de beste hostels in Luang Prabang:

Sunrise Riverside Pool Hostel

Pool Hostel Luang Prabang

Dit hostel is een van de weinigen wat aan de rivier ligt. Daarnaast onderscheidt het Sunrise Riverside Pool Hostel zich door het zwembad, wat de naam al blootgeeft. Veel reizigers prijzen dit hostel aan door de gunstige ligging bij de rivier, het centrum en verschillende bars.

Prijs per bed: €7

Bekijk dit hostel

Downtown Backpackers Hostel

Downtown hostel Luang PrabangOp precies 201 meter van het Nationale Museum vandaan ligt het Downtown Backpackers Hostel. Zodra een hostel ‘Backpackers’ in haar naam heeft zitten, kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat het een sociaal hostel is waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Als je dit combineert met schone kamers, vriendelijk personeel en betaalbare prijzen krijg je dit hostel!

Prijs per bed: €5.25

Bekijk dit hostel

Vongprachan Backpackers Hostel

Vongprachan hostel Luang PrabangHou je van lekker eten en wil je hier graag altijd dichtbij in de buurt van zijn? Dan is dit hostel misschien wel een goede keuze voor jou! Het Vongprachan Backpackers Hostel ligt namelijk op 400 meter lopen van de Nightmarket af, waar je overdag en ‘s avonds heerlijk kunt eten! Bezoekers beschrijven dit hostel als een rustig, schoon hostel wat op een goede locatie zit.

Prijs per bed: €6.99

Bekijk dit hostel