Wanneer je van plan bent om van Thailand naar Laos te reizen, ben je Huay Xai misschien al wel tegengekomen. Vanuit Chiang Rai is dit namelijk de eerste plek in Laos die je tegenkomt. Deze plek is vaak het begin van een rondreis door Laos. Vanuit Huay Xai vertrekt dan ook de slowboat naar Luang Prabang!

Wat te doen in Huay Xai?

Hoewel Huay Xai door veel reizigers alleen wordt aangedaan als locatie om door te reizen, zijn hier ook zeker een paar leuke dingen om te doen. Dit zijn de 3 leukste dingen om te doen in Huay Xai:

1. Slinger rond in de Gibbon Experience

De Gibbon Experience zou zomaar een van de hoogtepunten van je reis door Laos kunnen worden! Tijdens deze driedaagse experience slinger je van boom naar boom met behulp van een zipline. Na een dag vol ziplinen slaap je in een boomhut, hoog in de boom. Heb je meerdere dagen uitgetrokken voor Huay Xai? Sla dit dan zeker niet over!

2. Bezoek de Jom Khao Manilat Tempel

Net als in de rest van Zuidoost-Azië, zijn er in Huay Xai meerdere tempels te vinden. De Jom Khao Manilat Tempel is een van de mooiere tempels om in deze plek te bezoeken. Deze kleurrijke tempel is in 1880 gebouwd en is de moeite waard om te bezoeken als je wat tijd over hebt.

3. Bekijk het Fort Carnot

In Laos kun je nog veel van de Franse invloed proeven. Dit is ook het geval bij Fort Carnot. Dit fort is in het verleden gebruikt door het Laotiaanse leger. Ben je geïnteresseerd in een stukje geschiedenis? Breng hier dan zeker een bezoekje aan.

De kans is groot dat je vanuit Huay Xai doorreist naar één van de leukste plekken in Laos; Luang Prabang. Lees alles wat je niet mag missen in Luang Prabang.