Als we het hebben over de beste reistijd voor Laos, praten we over het weer. Je zit natuurlijk niet te wachten op bakken met regen als je dit land bezoekt. Lees hier in welke tijd je dit land het beste kunt bezoeken!

Welke seizoenen kent Laos?

Laos kent twee verschillende seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. In het regenseizoen valt er tot wel 9 keer zoveel regen als in het droge seizoen! Het is vaak wel zo dat deze regen maar één tot twee uur per dag aanhoudt en dat het dus niet de hele dag rekent. Toch is dit iets om rekening mee te houden qua de beste reistijd.

Het regenseizoen in Laos

Het regenseizoen wordt ook wel de moesson genoemd. Dit seizoen loopt van mei tot oktober. Door de enorme regenval kan het in deze periode voorkomen dat wegen onder water lopen. Hierdoor kun je langer over je reis doen, omdat het lastig is om van A naar B te komen.

MaandGemiddelde temperatuurRegenval per maand (mm)
Januari2825
Februari3035
Maart3240
April3390
Mei32130
Juni31165
Juli31205
Augustus30265
September30165
Oktober3175
November3025
December2810

Conclusie: de beste reistijd voor Laos

De beste reistijd voor Laos loopt van november tot en met maart. In deze periode valt er de minste regen en is het niet té heet om actieve dingen te ondernemen. Ben je wel op zoek naar extreme temperaturen? Bezoek Laos dan in april. Dit is de heetste maand van het jaar.