Kom je tijdens je rondreis door Laos in het meest zuidelijke puntje van dit land? Sla dan zeker de 4000 Islands niet over. Deze eilandengroep is ook wel bekend onder de naam Si Phan Don en is voornamelijk populair om het eiland Don Det wat in dit gebied ligt. Door de ligging van dit eiland reis je vanaf hier ook makkelijk door naar Cambodja!

De 5 leukste dingen om te doen op Don Det

1. Spot de Irrawaddy dolfijnen

Heb je altijd al eens dolfijnen in het wild willen zien? Dit kan op Don Det! De Irrawaddy dolfijnen komen in groepen voor in de wateren rondom Don Det. Er is dan ook een grote kans dat je deze beesten kunt spotten! De beste manier om dit te doen is een kajak-tour te boeken. Voor ongeveer €25 ga je de hele dag op tour naar meerdere eilanden rondom de 4000 Islands in Laos, inclusief eten en drinken. Een must-do wanneer je op Don Det bent!

2. Drijf om het eiland in een tube

Anders dan het tuben in Vang Vieng is het tuben bij Don Det een stuk gemoedelijker. Hier kun je voor een paar euro een tube huren en op je gemak rond het eiland drijven. Verwacht hier geen horde aan dronken toeristen die van de ene naar de andere bar drijven. Zet je zonnebril op en drijf rustig een rondje om het eiland!

3. Ontdek het eiland per fiets

Don Det is een klein eilandje wat alleen per longtailboot te bereiken is. Omdat het zo afgelegen is, is er geen verkeer op dit eiland. Een hele verademing als je bijvoorbeeld het verkeer gewend bent uit Bangkok! Dit gegeven maakt Don Det het perfecte eiland om per fiets te ontdekken. Voor minder dan €5 huur je een fiets voor 24 uur en fiets je op je gemak in 2 uurtjes om het eiland.

Don det sunset bar

4. Bekijk zonsondergang bij de sunset bar

De sunset bar is een begrip op Don Det. Dit is niet zonder reden. Hier kun je namelijk dagelijks de prachtige zonsondergang bekijken. Omdat Don Det een vrij klein eiland is, kun je hier gemakkelijk vanaf overal heen lopen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je zonsondergang mist door vertraging!

5. Drink een biertje bij de Adam’s bar

De heerlijke gemoedelijke sfeer op Don Det is zeker niet bij iedereen onopgemerkt gebleven. Dit heeft ervoor gezorgd dat verschillende Westerlingen hier een zaak zijn begonnen, vaak in de vorm van een bar of restaurant. Adam’s bar is er hier één van. De eigenaar is erg vriendelijk en organiseert regelmatig barbecues en andere evenementen voor jongeren en backpackers op dit eiland. Een ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten en een leuk feestje te bouwen!

Wat zijn de beste hostels op 4000 Islands?

Don Det trekt door haar gemoedelijke en ‘laid-back’ sfeer voornamelijk backpackers aan. Over de hostels kunnen we vrij kort zijn; op Hostelworld kun je hier namelijk maar één accommodatie vinden. Dit betekent niet dat er geen goede verblijven zijn op dit eiland.

Bekijk hier alle hostels op Don Det:

Bekijk op Hostelworld

Bekijk hier alle hotels, resorts en guesthouses op Don Det:

Bekijk op Booking.com