Laos is misschien niet het eerste land waar je aan denkt, wanneer je een reis naar Zuid-Oost Azie plant. Om deze reden wordt dit land nog wel eens overgeslagen op een (rond)reis. Zonde! Laos staat namelijk bekend om haar mooie natuur. Daarnaast staan de Lao bekend om hun vriendelijkheid. Lees wat het land nog meer te bieden heeft!

Reis direct naar:

Reizen door Laos

Laos is een uitgestrekt land, wat het makkelijk maakt om een ideale route te plannen. Op de weg van Noord naar Zuid (of andersom) kom je een paar prachtige plekjes tegen. Heb je tijdens het plannen van je reis foto’s van een mooie waterval gezien? Grote kans dat hier de Kuang-Si Waterval tussen zat! Deze iconische waterval ligt vlakbij de hoofdstad Luang Prabang. Lees meer over de ideale route tijdens een rondreis door Laos.

De beste reistijd voor Laos

Laos kent meerdere seizoenen waarin het weer sterk kan verschillen. Heb je geen zin in regen tijdens je reis? Lees alles over de beste reistijd voor Laos!

Wat kost reizen in Laos?

geld laos

Laos is minder toeristisch dan bijvoorbeeld Thailand. Dit maakt ook dat het reizen door Laos een stukje goedkoper is. Minder toerisme betekent soms ook iets minder luxe voorzieningen. Hierdoor krijg je wel een betere ervaring van hoe de lokale mensen in Laos leven. Wil je een reisbudget maken voor Laos? Met deze basiskosten kun je rekening houden:

Hotelkamer voor 2 personen: €6-15 euro voor een basic kamer
Één bed in een hostel: €5-10 per nacht
Een ritje met een taxi: €1-3 voor 15 minuten rijden
Één biertje in de supermarkt: €0,90
Één portie avondeten: €1,50-3 per maaltijd

Munteenheid van Laos

In Laos betaalt men met de Kip. De munteenheid wordt aangegeven met LAK. De wisselkoers van de Euro naar de Kip is in september 2018: €1 = 9948 LAK. Grofweg kun je dus zeggen dat je voor 1 euro 10.000 Kip krijgt. Met 100 euro ben je dus al bijna miljonair!

Visum Laos

Om als Nederlander Laos binnen te komen, heb je een visum nodig. Dit visum kun je eventueel voor je rondreis door Laos via de ambassade aanvragen. De meeste mensen kiezen ervoor om dit visum bij aankomst bij de grens aan te vragen. Bij de meeste grensovergangen krijg je een visum voor 30 dagen. Er zijn echter ook grensovergangen waar je een visum voor 15 dagen krijgt. Kijk voor je vertrek op de website van de ambassade voor actuele informatie.

Wat kost een visum voor Laos?

Voor een ‘visa-on-arrival’ van 30 dagen betaal je ongeveer €30. Om dit visum bij de grens te krijgen, moet je op een paar dingen letten. Zorg dat je een pasfoto bij je hebt én dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij het vertrek uit Laos. Hiermee voorkom je onaangename verrassingen.

Inentingen Laos

De GGD adviseert 2 verschillende vaccinaties voor je reis naar Laos. Dit zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Het is verstandig om dit advies altijd op te volgen om het risico op deze ziektes weg te nemen. In sommige gebieden in Laos komt ook malaria voor. Kijk altijd voor vertrek of de plaatsen waar je heen reist malariagebieden zijn.

Travelparts score Laos

Laos is qua toerisme nog minder ontdekt dan Thailand. Hierdoor heb je in Laos nog veel plekjes die niet overspoeld zijn door toeristen. Verhoudingsgewijs zijn hier wel minder activiteiten dan in Thailand. Wij geven dit land een 7,5 en raden het zeker aan om te bezoeken!