Qua temperatuur is het eigenlijk het hele jaar door lekker om te reizen in Cambodja. Ze kennen er namelijk geen winter zoals bijvoorbeeld wij die kennen. Wel moet je rekening houden met de regenval in dit land. Lees hier alles over de beste reistijd voor dit land.

Welke seizoenen kent Cambodja?

In grote lijnen kent Cambodja twee seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. Net als tijdens het regenseizoen in Laos en Thailand valt er op dagen in deze periode vaak heel veel regen binnen één tot twee uur. Het betekent dus niet dat je tijdens dit seizoen dagen achter elkaar regen hebt. Geen reden dus om dit mooie land niet te bezoeken tijdens het regenseizoen!

Het regenseizoen in Cambodja

Het regenseizoen in Cambodja loopt van mei tot en met oktober. Het voordeel van deze periode is dat dit het laagseizoen in Cambodja is. Dit betekent dat de prijzen voor accommodaties gemiddeld lager liggen en de hotspots minder druk bezocht worden. Een ander voordeel is dat de natuur mooi groen is door alle regenval.

MaandGemiddelde temperatuurRegenval per maand (mm)
Januari315
Februari3210
Maart3330
April3375
Mei33150
Juni32150
Juli31150
Augustus31155
September31230
Oktober30260
November30130
December2940

Conclusie: de beste reistijd voor Cambodja

Wil je zeker zijn van lekker weer tijdens je rondreis door Cambodja, bezoek dit land dan in de periode van november tot en met maart. Hou je niet van extreme temperaturen? Houd er dan rekening mee dat het van februari tot half mei erg warm kan worden. In deze maanden lopen de temperaturen op tot wel 40°C!