Veel backpackers reizen op hun trip door Zuidoost-Azië na Laos, door naar Cambodja. Dit land staat niet voor niets op het lijstje van veel reizigers. Het land heeft een lange, heftige, geschiedenis en staat hierom onder andere bekend om haar bezienswaardigheden.

Reis direct naar

Reizen door Cambodja

Cambodja heeft een vrij ovaal oppervlak als je het op de kaart bekijkt. Hierdoor kom je minder snel langs alle hotspots dan bijvoorbeeld Laos. Het is van tevoren goed om een lijstje te maken van de hotspots die jij gezien wilt hebben. Travelparts helpt je hiermee op weg! Lees meer over de ideale route tijdens je rondreis door Cambodja.

De beste reistijd voor Cambodja

Hou jij niet van regen en wil je zeker zijn van lekker weer tijdens je reis? Lees dan meer over de beste reistijd voor Cambodja.

TIP: Ga je alleen op reis? Met de nieuwe Likeplan app vind je gemakkelijk ‘Travel buddies‘ om samen mee te reizen of kosten te delen.

Likeplan-Nederlands

Wat kost reizen in Cambodja?

Reizen in Cambodja is relatief goedkoop! Dit komt voornamelijk omdat het minder bezocht wordt dan bijvoorbeeld Thailand. Ook kost een gemiddelde reis naar Cambodja doorgaans minder omdat de meeste reizigers hier minder tijd doorbrengen dan Thailand. Dit is niet omdat er minder te zien is, maar omdat het land simpelweg kleiner is. Dit zijn je gemiddelde uitgaven in Cambodja:

Hotelkamer voor 2 personen: €10-15 euro voor een basic kamer
Één bed in een hostel: €5-7 per nacht
Een ritje met een taxi: €4-6 voor 15 minuten rijden
Één biertje in de supermarkt: €0,90
Één portie avondeten: €2-5 per maaltijd

Munteenheid van Cambodja

In Cambodja betaalt men met twee verschillende munteenheden: Riel en Amerikaanse dollars. De locals hebben vaak de voorkeur voor de Amerikaanse dollar, omdat deze munt meer waard is. Daarnaast zijn de prijzen vaak makkelijk af te ronden in dollars, waardoor ze soms net wat meer kunnen vragen. In september 2018 was de wisselkoers voor de Euro met de Riel €1 = 4789.

Visum Cambodja

paspoort

Bij elke grote grensovergang van Cambodja kun je lokaal een visum verkrijgen. Dit kan dus zowel op een van de grote luchthavens in Phnom Penh of Siem Reap als bij een grensovergang over land. Net zoals in Laos moet je ook in Cambodja een paspoort hebben wat minimaal zes maanden na je vertrek uit dit land nog geldig is. Vergeet ook geen pasfoto voor je visum mee te nemen. Dit scheelt je weer tijd bij de doorgaans lange rijen bij de grensovergang!

Wat kost een visum voor Cambodja?

Een visum voor Cambodja van 30 dagen kost tegenwoordig €30. Als je vanuit Thailand naar Cambodja reist, kun je ook op Khao San Road al een visum aanvragen. Voor deze service betaal je wel wat. Hier kost een visum voor Cambodja ongeveer €35.

Inentingen Cambodja

De GGD adviseert Nederlandse toeristen die naar Cambodja afreizen twee verschillende vaccinaties. Dit zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Om het risico op deze ziektes weg te nemen, is het verstandig om dit advies op te volgen. Kijk daarnaast voor je naar Cambodja reist in welke gebieden malaria voorkomt. Indien je naar een malariagebied reist, is het verstandig om malariapillen vanuit Nederland mee te nemen.

Travelparts score Cambodja

Alleen al voor de Angkor Wat zouden we aanraden om naar Cambodja te gaan. Het land is kleiner dan Laos en Cambodja, wat het ideaal maakt om in 3 weken volledig aan te doen. Wij geven Cambodja een reisscore van een dikke 8!